Integratie is business. En liberalen zijn daar voor..

Het klopt: niemand is schuldig tot een rechter het tegendeel zegt. Laten we daar aub blijven van uitgaan. En het ook menen. Ook als het (soms letterlijk) nergens over gaat, nagelen media mensen te vaak aan de paal. Ik niet.

Lees het hele artikel

De zaak De Pauw

Ik lees maar wat ik lees, en ik ken Bart De Pauw niet, maar hij is een puberaal kalf. Hij heeft dag en nacht achter zijn ding aangelopen, en kon zich kennelijk niet voorstellen dat er vrouwen waren die dat niet leuk vonden. Zijn sms-conversatie met Ella-June Henrard bijvoorbeeld gaat in gênante mate te ver. En hij biedt zijn excuses aan, maar gaat er dan nóg eens zwaar over. Dat is verwerpelijk.

Lees het hele artikel

De kloof

Er is iets vreemds aan de hand, denk ik. De huisartsen die ik ken – dat zijn er alles samen toch een tiental – zeggen allemaal hetzelfde: met de Corona-infecties valt het best wel mee. Ze testen zeer veel, maar ze vinden zeer weinig. Overwerkt zijn ze zeker niet: er komen minder patiënten dan anders, hoogst waarschijnlijk omdat de mensen bang zijn, zeggen ze. Uiteindelijk is een dokterspraktijk net zoals een ziekenhuis een verzameling zieke (en dus misschien wel besmette) mensen. Een Gentse huisarts met nogal wat volgers op Twitter meldt in het weekeinde dat ze van Corona dagelijks meer burn-outs, depressies, angsstoornissen en surmenages ziet dan infecties.

Lees het hele artikel

De bijbel en de natie

De bijbel is het mooiste geschenk dat God aan de mensen ooit heeft gegeven, zei Lincoln. Het is de rots waarop de natie rust, zei zijn voorganger Jackson. En Joe Biden en Kamela Harris legden eergisteren de eed af met de hand op de Schrift. Bij Biden was dat de familiebijbel, meer dan 120 jaar oud. Bij Harris de persoonlijke bijbel van een van haar beroemde voorgangers als procureur-generaal.

Lees het hele artikel

Voorbeeldfunctie

Een mens moet altijd mild zijn. En zich ver afhouden van zurig gezeur. Verwondering en zelfs bewondering is interessanter dan afgunst, zelfs als die verpakt wordt als morele verontwaardiging. Het aloude leven en laten leven is mij zeer dierbaar.

Lees het hele artikel

Een exponentieel probleem

In het belang van de duidelijkheid mag je een beetje overdrijven. In de politiek, ook in de journalistiek. Een beetje dus. De kunst is met die overdrijving niet te overdrijven

Lees het hele artikel

Experts in moraliteit

Wie op reis is geweest, moet er iets voor over hebben, schreef De Standaard gisteren. En dan komt het: ‘een wisser tot diep in de neus.’ (Georganiseerd door een bedrijf dat wordt geleid door – God bestaat, denk ik dan, alleen Hij kan dat regelen - een meneer die Sadiki heet). Alsof wie getest wordt en niet op vakantie is geweest, alleen maar een kleine neuspeutering moet ondergaan, oppervlakkig, eventjes maar. Maar wie fouten heeft gemaakt, moet gestraft, en dus gaan we met dat stokje net niet tot in de hersenpan. Er is Schuld en Boete, Misdaad en Tuchtiging.

Lees het hele artikel

Het Verzuim van de Vierde Macht

Is er iemand die weet waarom wij gisteren begonnen zijn met vaccineren en niet eergisteren, zoals in de meeste andere Europese landen? Weet er iemand waarom alle Pfizervaccins eerst van Puurs naar het Leuvense ziekenhuis Gasthuisberg gaan, en vandaaruit naar verschillende andere plaatsen, verspreid over het hele land? Waarom zijn er geen verdeelcentra in pakweg Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Genk? Is dat niet veel efficiënter? Doet Gasthuisberg dat gratis? En zo neen, hoeveel kost dat? Hoeveel gaat die hele vaccinatie-operatie trouwens all-in kosten? Waarom kunnen we kennelijk makkelijk overschakelen van twee vaccinaties in drie weken naar één?

Lees het hele artikel
10 van 39 pagina's Nieuwer Eerder