Vlaamse Beweging anno 2016

Naar aanleiding van mijn Terzake-interview een paar dingen op een rij in willekeurige volgorde.

Lees het hele artikel

Op naar de stilstand

Bij het jaareinde is het stil gebleven, maar sinds deze week is het mobiliteitsplan weer hét item dat alle Gentenaars bezighoudt. Gentenaars in de gemeenteraad, maar ook en vooral zeer vele anderen buiten de politiek, en terecht. Want dat mobiliteitsplan is een zeer diepgaande ingreep aan het hart van de stad.

Lees het hele artikel

Geert Hoste

Ik ben fan van Geert Hoste. Ik weet dat prominente leden van de spraakmakende gemeente (de zgn. opinievormers) daar vaak anders over denken: de avond van 1 januari heb ik tweets gelezen over Hoste van mensen die meldden dat ze niet aan het kijken waren… Dat zegt iets. Over die twitteraars én over Geert Hoste.

Lees het hele artikel

De Gentse begroting 2016

Tussenkomst van Siegfried Bracke tijdens de gemeenteraad: Paarsgroen houdt geen vinger op de knip, en daar zijn nochtans goede redenen toe.

Lees het hele artikel

Gent schrapt allochtonen niet alleen uit het woordenboek

In het dienstencentrum Zuid – het grootste van de stad – hangen er grote banners waarbij Gent (terecht!) wordt aangeprezen als woonstad. Niets aan de hand, ware het niet dat op die posters alleen blanke middenklasse-mensen te vinden zijn. Het lijkt wel alsof het Gentse stadsbestuur na het woord ‘allochtoon’ nu ook het beeld heeft geschrapt.

Lees het hele artikel

Als de argumenten op zijn, loert Hitler altijd om de hoek

Goede Daniël, Je hebt gelijk. De taal die we gebruiken is belangrijk. Daarom eerst wat Bart De Wever gezegd heeft in Terzake: “er zijn reële problemen met bepaalde bevolkingsgroepen, mensen van Noord-Afrikaanse afkomst, vooral de Marokkaanse gemeenschap en vooral Berbers.”

Lees het hele artikel

Wie zijn principes verloochent, die gaat naar de hel...

In Gent komt het ‘hoofddoekenverbod’ voor loketfuncties, dat nu nog van kracht is, weer bij de gemeenteraad terecht. Een burgerinitiatief leverde 5.500 handtekeningen op, waardoor de kwestie verplicht moet worden aangepakt. Bestuurspartijen SP.A en...

Lees het hele artikel

Niets is wat het lijkt. Zelfs Jan Becaus niet.

Een leraar uit Gent. Het was al wat ik midden jaren 80 wist, toen men mij zei dat ene Jan Becaus met mij zou dubbellopen op de radioredactie. Toen was dat de regel: na de opleiding (al was het woord drill beter; het werd ook gegeven door een ex-milita...

Lees het hele artikel
31 van 43 pagina's Nieuwer Eerder