Krook : Dit wordt mooi: de nieuwe stedelijke bibliotheek.

Als voorzitter van de Gentse Commissie Cultuur heb ik deelgenomen aan de rondleiding door het nieuwe gebouw. Een nieuw baken in onze stad. En hoe !

Lees het hele artikel

Actualiteitsdebat Optima

De gemeenteraad van maandag 28 juni 2016 stond volledig in teken van het Optimadossier en de verwarrende communicatie van burgemeester Termont.

Lees het hele artikel

Geheel terzijde

De Brexit zorgt voor heel vreemde taferelen. Onder meer het ontroerend applaus op heel veel banken in het Europees Parlement voor een emotionele Schotse nationalist die vroeg Schotland niet te laten schieten.

Lees het hele artikel

Het politieke afscheid van Willy Kuijpers intens meebeleefd

Het deed me wat: het politieke adieu van een duivel-doet-al uit de Volksunie en de N-VA, die jammer genoeg niet op z'n eigen viering kon zijn maar een videoboodschap bracht vanuit Gasthuisberg.

Lees het hele artikel

Iftar bijgewoond bij Turks gezin

De eer en het genoegen gehad een “Iftar” bij te wonen bij een Turks gezin in het Gentse stadscentrum.

Lees het hele artikel

Interpellatie: “Waar blijven de randvoorwaarden voor het circulatieplan?”

Tijdens de vorige gemeenteraad vroeg ik: “Welke zijn de noodzakelijke voorwaarden voor de start van het circulatieplan?” Het antwoord bleef uit… Ik heb wel een exhaustieve lijst gekregen van allerlei zogenoemde initiatieven: onderzoeken van dit, nagaan van dat… Maar tot nu niks concreets…

Lees het hele artikel

Gevoel

Schepen Watteeuw is de enige Gentse gezagsdrager die heeft gereageerd op de aankondiging van IntelliGent Mobiel over een referendum over het circulatieplan. Die reactie bevestigt overigens dat er goede redenen zijn… om een referendum te organiseren.

Lees het hele artikel

Op naar referendum circulatieplan!

We hebben 30.000 handtekeningen nodig: we moeten dus iets meer dan tien procent van de Gentenaars overtuigen. Dat lijkt me geen kleine klus, maar absoluut haalbaar. Ik zal ook zelf de straat opgaan om handtekeningen te verzamelen voor het referendum, huis aan huis.

Lees het hele artikel
35 van 49 pagina's Nieuwer Eerder